Masové dukátky s ovesnými vločkami recept

Apetit Recepty chuťovky

Suroviny na recept

4 - 5 stroužků česnek
olej
sůl
1 ks vejce
150 - 200 ml mléko
4 - 5 lžic hladká mouka
200 g mleté maso
100 g ovesné vločky
mletý černý pepř
100 g tvrdý sýr (eidam)

Postup přípravy receptu

  1. Ovesné vločky namočíme asi na 1 hodinu do mléka a necháme nabobtnat. Česnek oloupeme a prolisujeme. Tvrdý sýr nakrájíme na čtverečky

  2. Ovesné vločky spojíme s mletým masem, vejcem, lžící oleje a moukou. Přidáme sůl, pepř, prolisovaný česnek a ze směsi vymícháme hladké středně husté těstíčko. Podle potřeby těstíčko můžeme ředit mlékem nebo zahustit moukou

  3. Plech na koláčky (muffiny) vytřeme větším množstvím oleje a pomocí lžičky plníme malou vrstvou těsta. Na každý dukátek položíme čtvereček sýru a opět zakryjeme těstíčkem. Pečeme v troubě předehřáté na 190 °C přibližně 20 minut. Potom dukátky otočíme a necháme ještě asi 5 minut dopéci

  4. Masové dukátky s ovesnými vločkami, česnekem a sýrem podáváme jako teplou chuťovku k vínu nebo pivu.


Líbí se vám recept? Sdílejte tento skvělý recept!