Masové koule v kysaném zelí recept
Apetit ReceptySuroviny na recept
- 3 stroužky česnek 1 ks vejce 0.5 lžíce mléko 1 ks cibule 4 lžíce kysaná smetana hladká mouka 400 g mleté maso 120 g vařená rýže 750 g kysané zelí podle chuti sůl majoránka drcený tymián mletý černý pepř
Postup Masové koule v kysaném zelí recept
Postup přípravy receptu
-
Mleté maso smícháme se studenou podušenou rýží, přidáme vajíčko a koření. Nejlépe rukama řádně promísíme. Ze směsi rukama vytvoříme středně velké koule asi o průměru 4 cm.
Do pekáčku dáme pokrájené kysané zelí (nejlépe domácí nebo ze sáčku), zalijeme teplou vodou a dusíme asi 15 - 20 minut. Do dušeného zelí přidáme vepřové koule, přiklopíme pokličkou a znovu dusíme 1/2 hodiny. Pak koule opatrně obrátíme a dusíme ještě 20 minut. Hotové koule opatrně vyndáme a odložíme do tepla. Uděláme jíšku, přidáme k ní nadrobno nakrájenou cibuli a rozředíme mlékem. Takto upravenou jíšku povaříme, dochutíme v prstech drcenou majoránkou, utřeným česnekem a zakysanou smetanou. Vrátíme masové koule a ještě chvíli prohřejeme.
Masové koule v kysaném zelí podáváme jako hlavní chod.