Mátový krém recept

Apetit Recepty

Suroviny na recept

2 kelímky smetana ke šlehání (215g)
3 ks mátová čokoláda (100g)
na ozdobu
4 snítky máta
4 lžičky čokládové hoblinky

Postup přípravy receptu

  1. Čtyři kousky čokolády (plněné mátovým krémem) přepůlíme do trojúhelníku a necháme na ozdobu, zbytek rozlámeme.

  2. Smetanu zahřejeme a přidáme do ní nalámanou čokoládu. Za stálého míchání ji rozpustíme. Pak odstavíme a necháme vychladnout. Nejlépe přes noc necháme čokoládový krém v chladničce naležet.

  3. Druhý den smetanu vyšleháme elektrickým šlehačem a rozdělíme do zmrzlinových pohárů.

  4. Posypeme hoblinkami čokolády, ozdobíme trojúhelníčky čokolády a snítkou máty.


Líbí se vám recept? Sdílejte tento skvělý recept!