Medové chilli maso recept

Apetit Recepty

Suroviny na recept

2 lžíce olej
0.3 lžíce vegeta
1 lžíce med
500 g kuřecí prsa
1-2 ks červená kapie
0.3 lžičky chilli koření
6-10 ks růžičková kapusta
1 svazeček jarní cibulka s natí
podle chuti
sůl
čerstvá petrželka

Postup přípravy receptu

  1. Jarní cibulky nakrájíme na kolečka, zelenou nať si odložíme na potom. Červenou kapii zbavíme semen a nakrájíme na nudličky.

  2. Kuřecí prsa nakrájíme na nudličky,v pánvi rozehřejeme tuk a maso za stálého míchání opékáme. Přidáme papriku, bílou část cibulek, promícháme, přidáme sůl, chilli koření, med, vegetu, mírně podlijeme vodou a dusíme.

  3. Větší růžičkové kapustičky nakrájíme na kolečka, vložíme k masu a pod pokličkou dodusíme. Potom přisypeme pokrájenou zelenou cibulku a petrželku a odstavíme.

  4. Medové chilli maso podáváme s rýží a kompotem.


Líbí se vám recept? Sdílejte tento skvělý recept!