Medové jehněčí špízy recept
Apetit ReceptySuroviny na recept
- 1 ks mango 500 g jehněčí plec 100 g grilovací klobása podle chuti sůl mletý černý pepř marináda 2 snítky tymián 3 lžíce med 1 lžička pomerančová kůra 3 lžíce pomerančová šťáva
Postup Medové jehněčí špízy recept
Postup přípravy receptu
-
Rozehřejeme si gril na nejvyšší teplotu. Tekutý med smícháme s tymiánem, šťávou a kůrou. Marinádu necháme uležet.
Jehněčí plec nakrájíme na menší kostky. Mango, nebo papáju, podélně rozkrojíme, vyjmeme pecku a oloupeme jej. Mango nakrájíme také na větší kostky.
Na grilovací jehly střídavě napichujeme kousky jehněčího, manga a klobásky. Připravené jehněčí špízy potřeme uleželou marinádou, vložíme je pod gril a grilujeme asi 4 - 6 minut z každé strany.
Medové jehněčí špízy ihned podáváme. Podáváme s pečenými brambory, bylinkovým máslem nebo mátovou omáčkou. Záleží na chuti.