Medové perníky recept

Apetit Recepty cukroví

Suroviny na recept

1 špetka sůl
1 ks vejce
žloutek
125 g med
75 g cukr krupice
250 g hladká mouka
1 lžička jedlá soda
2 lžíce hořké kakao
2 lžičky perníkové koření
125 g máslo nebo Hera

Postup přípravy receptu

  1. Med, cukr a máslo dáme do misky - rozpustíme v mikrovlnné troubě nebo na sporáku. Máslo by nám mělo rozpustit cukr. Směs necháme vychladnout

  2. V další míse smícháme mouku, sodu, koření a kakao. Přidáme vejce a máslovou směs - vymícháme šlehačem na kynuté těsto. Nalijeme do sáčku a necháme do druhého dne odpočinout v lednici. Na druhý den by těsto mělo mít konzistenci lineckého

  3. Těsto prohněteme, vyválíme asi na půl centimetru a vykrajujeme tvary, které pečeme na plechu s pečicím papírem. Pečeme při 175 °C asi 10 - 15 minut. Ještě na plechu perníky potřeme žloutkem

  4. Medové perníky ozdobíme cukrovou polevou.


Líbí se vám recept? Sdílejte tento skvělý recept!