Medové vánoční perníčky recept

Apetit Recepty cukroví

Suroviny na recept

5 ks vejce
1 ks vejce
1 lžíce rum
1 lžíce kakao
2 lžíce voda
7 lžic med
260 g cukr moučka
1 špetka mletá skořice
700 g hladká mouka
90 g Hera
1 lžička jedlá soda
2 lžičky kypřící prášek do perníku
1 balíček perníkové koření

Postup přípravy receptu

  1. Následující ingredience pořádně smícháme dohromady: cukr, vajíčka, rozpuštěnou a vychladlou Heru, celý balíček perníkového koření, jedlou sodu, kakao, rum, skořici, kypřící prášek do perníku a med. Dále pak postupně přidáváme hladkou mouku a vypracujeme hladké těsto. Těsto necháme alespoň 1 den uležet v chladu

  2. Předehřejeme si troubu na 165 °C, připravíme si plech, který vyložíme pečícím papírem, a ve skleničce rozmícháme žloutek s vodou

  3. Připravíme si pracovní plochu, kterou pomoučníme a vyválíme si těsto. Těsto může být tlusté až 5 milimetrů. Vykrojené tvary vždy potřeme připraveným žloutkem a vykrojené tvary pokládáme na plech. Doporučuji co plech, to jeden styl tvaru

  4. Medové vánoční perníčky pečeme na 165 °C cca 11 minut.


Líbí se vám recept? Sdílejte tento skvělý recept!