Medové vánoční perníčky recept
Apetit Recepty cukrovíSuroviny na recept
- 5 ks vejce 1 ks vejce 1 lžíce rum 1 lžíce kakao 2 lžíce voda 7 lžic med 260 g cukr moučka 1 špetka mletá skořice 700 g hladká mouka 90 g Hera 1 lžička jedlá soda 2 lžičky kypřící prášek do perníku 1 balíček perníkové koření
Postup Medové vánoční perníčky
Postup přípravy receptu
-
Následující ingredience pořádně smícháme dohromady: cukr, vajíčka, rozpuštěnou a vychladlou Heru, celý balíček perníkového koření, jedlou sodu, kakao, rum, skořici, kypřící prášek do perníku a med. Dále pak postupně přidáváme hladkou mouku a vypracujeme hladké těsto. Těsto necháme alespoň 1 den uležet v chladu
Předehřejeme si troubu na 165 °C, připravíme si plech, který vyložíme pečícím papírem, a ve skleničce rozmícháme žloutek s vodou
Připravíme si pracovní plochu, kterou pomoučníme a vyválíme si těsto. Těsto může být tlusté až 5 milimetrů. Vykrojené tvary vždy potřeme připraveným žloutkem a vykrojené tvary pokládáme na plech. Doporučuji co plech, to jeden styl tvaru
Medové vánoční perníčky pečeme na 165 °C cca 11 minut.