Medové zelí recept
Apetit Recepty přílohySuroviny na recept
- sůl 2 lžíce sádlo 100 ml voda 1 ks citron 2+1+1 lžíce med 1 ks velká cibule 1 lžíce drcený kmín horká voda 1 sklenice sterilované zelí 1 lžíce hladká mouka (vrchovatá)
Postup Medové zelí
Postup přípravy receptu
-
Já používám sterilované zelí ze sklenice, ale stejně tak můžete použít i čerstvé bílé zelí, které si nakrájíte
Cibuli oloupeme a nakrájíme na kostičky. Do hrnce dáme sádlo, necháme ho rozpustit a pak vsypeme cibuli. Cibuli necháme zezlátnou a pak k ní za stálého míchání přidáme med, necháme ho rozpustit a základ přivedeme do varu
Pak přisypeme zelí i se šťávou, ochutíme kmínem a dusíme na mírném ohni asi 40 minut. Pokud je potřeba, přiléváme pouze horkou vodu. Pak zelí ochutnáme - musí být na skus měkké. Do vroucího zelí přidáme med, citronovou šťávu a dochutíme solí
Ve vodě si rozkvedláme mouku a zelí zalijeme. Ještě 10 - 15 minut prohřejeme. Pokud máme raději zelí sladší, můžeme ještě i na závěr vmíchat med
Medové zelí podáváme s medovou kachnou a houskovým knedlíkem.