Medovník s dvojím krémem recept

Apetit Recepty moučníky

Suroviny na recept

3 ks vejce
250 g máslo
3 lžíce med
30 dkg cukr krupice
40 dkg hladká mouka
2 kelímky zakysaná smetana
250 g Hera
2 lžičky jedlá soda
1 plechovka kondenzované slazené mléko

Postup přípravy receptu

  1. Vejce, cukr, ztužený rostlinný tuk, med, sodu a mouku dáme do mísy a ve vodní lázni vše mícháme, dokud hmota nezkaramelizuje. Když máme hmotu hotovou, rozetřeme ji do kruhu na pečící papír. Pokud se nám špatně roztírá, namáčíme si stěrku ve vodě. Uděláme 7 placek a každou zvlášť pečeme při 180 °C asi 5 - 10 minut

  2. Máslo ušleháme se zahuštěným slazeným mlékem, které jsme 2 hodiny v plechovce povařili ve vodě. Musí mít stejnou pokojovou teplotu, aby se nám krém nesrazil

  3. Když máme placky na medovník vychladlé, na 6 z nich přiložíme talíř a podle něj vykrájíme stejná kola. Zbytek korpusu a sedmou placku nameleme

  4. Na tác dáme první placku a natřeme ji krémem ze salka, dáme druhou a natřeme smetanou. Tak pokračujeme až k poslední placce, kterou také potřeme. Nakonec celý medovník potřeme ze zbytku krému a smetany i po obvodu a zasypeme pomletým korpusem

  5. Medovník s dvojím krémem necháme v chladu minimálně 24 hodin odležet.


Líbí se vám recept? Sdílejte tento skvělý recept!