Medový dort bez pečení recept

Apetit Recepty

Suroviny na recept

200 g máslo
300 g máslové sušenky
krém
1 lžíce kakao
250 g tvaroh
75 g med
250 g žervé
1 lžička mletá skořice
230 g smetana ke šlehání
4 plátky bílá želatina
200 ml likér (kokosový nebo ořechový krém)
na ozdobu
máta
70 g čokoláda (hoblinky)

Postup přípravy receptu

  1. Sušenky vložíme do sáčku a válečkem je rozdrtíme. Dno dortové formy vyložíme pečícím papírem. Nejlepší je použít rozevírací formu. Želatinu vložíme do studené vody a necháme ji nabobtnat.

  2. Máslo rozpustíme, přelijeme do mísy a vsypeme do něj drcené sušenky. Směs důkladně prohněteme, rozprostřeme ji na dno formy, kterou uložíme asi na 30 minut do chladu.

  3. Mezitím utřeme tvaroh. Přidáme do něj žervé, med, skořici a likér. Směs pořádně zamícháme. Při mírné teplotě rozpustíme želatinu, necháme ji trochu vychladnout a opatrně ji vmícháme do tvarohové směsi. Pak ji přikryjeme a také uložíme do chladu. Šlehačku pořádně umícháme a opatrně ji zapracujeme do želírující směsi.

  4. Základ dortu potřeme krémem a uložíme zhruba 2 hodiny do chladu.

  5. Hotový dort posypeme kakaem a plátky čokolády přilepíme boky dortu. Porce servírujeme se snítkou čerstvé máty.


Líbí se vám recept? Sdílejte tento skvělý recept!