Medový dort bez pečení recept
Apetit ReceptySuroviny na recept
- 200 g máslo 300 g máslové sušenky krém 1 lžíce kakao 250 g tvaroh 75 g med 250 g žervé 1 lžička mletá skořice 230 g smetana ke šlehání 4 plátky bílá želatina 200 ml likér (kokosový nebo ořechový krém) na ozdobu máta 70 g čokoláda (hoblinky)
Postup Medový dort bez pečení recept
Postup přípravy receptu
-
Sušenky vložíme do sáčku a válečkem je rozdrtíme. Dno dortové formy vyložíme pečícím papírem. Nejlepší je použít rozevírací formu. Želatinu vložíme do studené vody a necháme ji nabobtnat.
Máslo rozpustíme, přelijeme do mísy a vsypeme do něj drcené sušenky. Směs důkladně prohněteme, rozprostřeme ji na dno formy, kterou uložíme asi na 30 minut do chladu.
Mezitím utřeme tvaroh. Přidáme do něj žervé, med, skořici a likér. Směs pořádně zamícháme. Při mírné teplotě rozpustíme želatinu, necháme ji trochu vychladnout a opatrně ji vmícháme do tvarohové směsi. Pak ji přikryjeme a také uložíme do chladu. Šlehačku pořádně umícháme a opatrně ji zapracujeme do želírující směsi.
Základ dortu potřeme krémem a uložíme zhruba 2 hodiny do chladu.
Hotový dort posypeme kakaem a plátky čokolády přilepíme boky dortu. Porce servírujeme se snítkou čerstvé máty.