Meruňková buchta z pekárny recept

Apetit Recepty moučníky

Suroviny na recept

1/2 hrnku olej
1/2 hrnku mléko
1 balíček prášek do pečiva
1 hrnek cukr krupice
2 hrnky hladká mouka
1 hrst mandlové plátky
1 hrnek polohrubá mouka
3 lžíce meruňková marmeláda
1 ks vejce (L)
2 lžíce meruňkové granko
1 hrnek meruňkový kefír

Postup přípravy receptu

  1. Do pekárny nalijeme kefír, mléko i olej, "vyklepneme" vejce a přidáme marmeládu (můžeme nahradit rozmačkanými meruňkami). Přisypeme obě mouky, cukr a granko. Povrch posypeme práškem do pečiva a pekárnu zavřeme

  2. Nastavíme program dort a po pípnutí přidáme hrst mandlí. Před koncem pečení špejlí vyzkoušíme a případně vypneme i dřív, pečeme asi 80 - 90 minut

  3. Po upečení pekárnu otevřeme a necháme 15 minut chladnout. Pak meruňkovou buchtu z pekárny opatrně vyklopíme a odstraníme hnětače

  4. 1 hrnek = 250 ml


Líbí se vám recept? Sdílejte tento skvělý recept!