Meruňková zmrzlina s mandlovými lupínky recept

Apetit Recepty

Suroviny na recept

1 dl voda
700 g meruňky
200 g tvaroh
1-2 lžičky citronová šťáva
200 ml smetana ke šlehání
50 g mandlové lupínky
120 g třtinový cukr

Postup přípravy receptu

  1. Meruňky vypeckujeme a nakrájíme na tenké měsíčky. Spolu s vodou je dáme do kastrolku a povaříme 10 minut. Ještě teplé meruňky přetřeme přes sítko. V připraveném protlaku rozmícháme třtinový cukr a dáme do lednice vychladit.

  2. Do protlaku z meruněk zamícháme citronovou šťávu, tvaroh a smetanu, vše nalijeme do zmrzlinovače a dále postupujeme podle návodu. Asi 5 minut před koncem přisypeme do zmrzlinovače nasucho opražené mandlové lupínky.

  3. Meruňkovou zmrzlinu s mandlovými lupínky vyndáme 15 minut před podáváním z mrazničky, aby trochu povolila. Je skvělá jen tak, ale pro efekt ji doplníme čerstvými kousky meruněk a lístky máty na dozdobení.


Líbí se vám recept? Sdílejte tento skvělý recept!