Slaný závin po Anglicku recept
Apetit Recepty chuťovkySuroviny na recept
- 1 špetka sůl 1 špetka sůl 1 ks vejce 1 ks žloutek 1 ks cibule 3 lžíce voda 1 ks bílek 150 g eidam 200 g polohrubá mouka 100 g anglická slanina 2 lžíce smetana ke šlehání 1 špetka provensálské koření 1 špetka mletý černý pepř 100 g tuk (Rama)
Postup Slaný závin po Anglicku
Postup přípravy receptu
-
Mouku dobře promícháme s tukem, žloutkem, špetkou soli a vodou. Necháme ho v chladu odpočinout a připravíme si náplň
Cibuli pokrájíme nadrobno, přidáme na kostičky pokrájenou slaninu, osolíme, opepříme, přidáme provensálské koření a krátce osmažíme. Ke směsi přidáme vejce, po krátkém zatuhnutí kostky z poloviny plátku sýra a smetanu. Prohřejeme a odstavíme. Necháme krátce vychladnout
Z těsta si vyválíme dva pláty, na které rozprostřeme připravenou směs. Tu poklademe ještě proužky sýru a dobře zavineme
Slaný závin pečeme na pečicím papíře asi 40 minut. Podáváme ještě teplý se zeleninovými saláty nebo studený jako přílohu k dobrému pivu.