Meruňkové tartaletky recept

Apetit Recepty dezerty

Suroviny na recept

140 g máslo
1/2 lžíce rum
2 ks žloutek
5 ks meruňky
cukr moučka
210 g hladká mouka
1 lžíce citronová kůra
1/2 lžíce citronová šťáva
70 g mletý cukr
2 balení tvaroh ve vaničce

Postup přípravy receptu

  1. Nejdříve v misce smícháme mouku s cukrem, nakrájíme studené máslo na kostky a konečky prstů vytvoříme drobenku. Přidáme i ostatní předem připravené suroviny na těsto, tedy žloutky, citronovou kůru, rum a citronovou šťávu. Rychle vytvoříme těsto, zbytečně dlouho nezahříváme. Zabalíme do potravinářské fólie a dáme alespoň na hodinu (nebo přes noc) do lednice

  2. Rozehřejeme troubu na 170 °C, těsto rozválíme a dáme do formiček na tartaletky. Pečeme dozlatova cca 7 minut

  3. Tartaletky necháme vychladnout a zatím si připravíme náplň. Rozmixujeme vypeckovane meruňky a smícháme s tvarohem. Dosladíme moučkovým cukrem podle své chuti

  4. Tvarohovou meruňkovou náplní naplníme vychladlé tartaletky a necháme v ledncici alespoň pár hodin

  5. Meruňkové tartaletky servírujeme jako dezert, před podáváním ještě dozdobíme ovocem.


Líbí se vám recept? Sdílejte tento skvělý recept!