Měšec z vepřové kýty recept
Apetit ReceptySuroviny na recept
- 2 ks vejce 50 g cibule 50 g hořčice 25 g hladká mouka 1 ks červená kapie 30 g mražený hrášek 750 g vepřová kýta 150 g vařený uzený bůček 60 g sádlo nebo rostlinný tuk 40 cl vývar z bujónu podle chuti sůl grilovací koření mletý černý pepř
Postup Měšec z vepřové kýty recept
Postup přípravy receptu
-
Z kýty nakrájíme plátky, více je rozklepeme, osolíme, opepříme, posypeme grilovacím kořením a potřeme hořčicí.
Na části tuku orestujeme drobně nakrájený uzený bůček s oloupanou a krájenou cibulí. Přidáme krájenou kapii (může být i nakládaná), dáme hrášek, trochu osolíme, opepříme a zahustíme vejci.
Touto směsí naplníme plátky masa, okraje stáhneme k sobě do tvaru měšce a omotáme nití.
Do sádlem vymazaného pekáčku vložíme měšce, občas podléváme a doměkka je upečeme. Upečené měšce vyndáme a šťávu vydusíme na tuk, zaprášíme moukou, orestujeme, zalijeme vývarem, povaříme a měšce už bez nití vložíme zpátky a prohřejeme.
Na talíř dáme vepřový měšec, k tomu vařené brambory nebo hranolky. Ozdobíme zeleninovou barevnou oblohou.