Mexická chilli omáčka recept

Apetit Recepty

Suroviny na recept

0.5 šálku cukr
0.5 šálku olej
1 lžička sůl
500 g rajčata
400 g cibule
2 ks hřebíček
2 ks chilli paprička
7 kuliček nové koření
0.5 lžičky mletá skořice
1 ks čerstvý zázvor
0.5 lžičky mletá paprika
5 ks zelená paprika
1 šálek bylinkový ocet

Postup přípravy receptu

  1. Zeleninu očistíme a nakrájíme na menší kousky. Zázvor oloupeme (asi 4 - 5 cm velký kousek) a necháme v celku. Cibuli oloupeme a nakrájíme na nudličky. Kuličky koření a hřebíček uzavřeme do sítka nebo pytlíčku. Chilli papričku nasekáme nadrobno.

  2. Olej rozehřejeme v hrnci, vsypeme zeleninu a osmahneme. Až zelenina pustí vodu, přidáme koření, sůl, ocet, cukr a dusíme asi hodinu doměkka, až je zelenina téměř rozvařená a omáčka zhoustne. Podle potřeby chilli omáčku dochutíme, před podáváním vyjmeme kuličky koření, hřebíček a kus zázvoru.

  3. Mexickou chilli omáčku podáváme k pečenému masu, rybám a minutkám.


Líbí se vám recept? Sdílejte tento skvělý recept!