Mexická chilli omáčka recept
Apetit ReceptySuroviny na recept
- 0.5 šálku cukr 0.5 šálku olej 1 lžička sůl 500 g rajčata 400 g cibule 2 ks hřebíček 2 ks chilli paprička 7 kuliček nové koření 0.5 lžičky mletá skořice 1 ks čerstvý zázvor 0.5 lžičky mletá paprika 5 ks zelená paprika 1 šálek bylinkový ocet
Postup Mexická chilli omáčka recept
Postup přípravy receptu
-
Zeleninu očistíme a nakrájíme na menší kousky. Zázvor oloupeme (asi 4 - 5 cm velký kousek) a necháme v celku. Cibuli oloupeme a nakrájíme na nudličky. Kuličky koření a hřebíček uzavřeme do sítka nebo pytlíčku. Chilli papričku nasekáme nadrobno.
Olej rozehřejeme v hrnci, vsypeme zeleninu a osmahneme. Až zelenina pustí vodu, přidáme koření, sůl, ocet, cukr a dusíme asi hodinu doměkka, až je zelenina téměř rozvařená a omáčka zhoustne. Podle potřeby chilli omáčku dochutíme, před podáváním vyjmeme kuličky koření, hřebíček a kus zázvoru.
Mexickou chilli omáčku podáváme k pečenému masu, rybám a minutkám.