Šťavnatá mexická stehýnka recept
Apetit Recepty hlavní chodySuroviny na recept
- 1 stroužek česnek 2 lžičky sůl 1/2 lžičky oregano 1/2 lžičky mletá skořice 1/3 hrnku citronová šťáva 1/2 lžičky mletý kmín 1 hrnek pomerančová šťáva 1 lžíce mletá sladká paprika 1/2 lžičky mletý hřebíček 1/2 lžičky mletý černý pepř 4 ks kuřecí stehno
Postup Šťavnatá mexická stehýnka
Postup přípravy receptu
-
Příprava marinády: Smícháme citronovou a pomerančovou šťávu, česnek, papriku, oregano, kmín, hřebíček, skořici, sůl a pepř
Marinádou zalijeme omytá kuřecí stehna a necháme odležet v lednici přes noc nebo alespoň 6 - 8 hodin. Během marinování nejméně jednou obrátíme
Připravíme si 4 kusy alobalu a do každého položíme 1 stehno, marinádu rovnoměrně rozdělíme a zalijeme jí maso v alobalu. Balíčky pečlivě zabalíme, aby marináda nevytékala
Vodu v hrnci přivedeme k varu, balíčky s kuřetem dáme na pařák a stáhneme plamen, aby se voda vařila jen mírně. Kuře vaříme v páře asi 1,5 hodiny. Průběžně kontrolujeme množství vody v hrnci pod pařákem a podle potřeby doléváme
Šťavnatá mexická stehýnka podáváme třeba s opékanými brambory.