Šťavnatá mexická stehýnka recept

Apetit Recepty hlavní chody

Suroviny na recept

1 stroužek česnek
2 lžičky sůl
1/2 lžičky oregano
1/2 lžičky mletá skořice
1/3 hrnku citronová šťáva
1/2 lžičky mletý kmín
1 hrnek pomerančová šťáva
1 lžíce mletá sladká paprika
1/2 lžičky mletý hřebíček
1/2 lžičky mletý černý pepř
4 ks kuřecí stehno

Postup přípravy receptu

  1. Příprava marinády: Smícháme citronovou a pomerančovou šťávu, česnek, papriku, oregano, kmín, hřebíček, skořici, sůl a pepř

  2. Marinádou zalijeme omytá kuřecí stehna a necháme odležet v lednici přes noc nebo alespoň 6 - 8 hodin. Během marinování nejméně jednou obrátíme

  3. Připravíme si 4 kusy alobalu a do každého položíme 1 stehno, marinádu rovnoměrně rozdělíme a zalijeme jí maso v alobalu. Balíčky pečlivě zabalíme, aby marináda nevytékala

  4. Vodu v hrnci přivedeme k varu, balíčky s kuřetem dáme na pařák a stáhneme plamen, aby se voda vařila jen mírně. Kuře vaříme v páře asi 1,5 hodiny. Průběžně kontrolujeme množství vody v hrnci pod pařákem a podle potřeby doléváme

  5. Šťavnatá mexická stehýnka podáváme třeba s opékanými brambory.


Líbí se vám recept? Sdílejte tento skvělý recept!