Mexické fazole s uzeným masem recept
Apetit ReceptySuroviny na recept
- 3 stroužky česnek 1 ks cibule 3 lžíce olivový olej 2 ks červená paprika 1 konzerva sterilovaná kukuřice 30 dkg vařené uzené maso 2 konzervy červené fazole v chilli nálevu podle chuti sůl podravka mletý černý pepř tmavá sójová omáčka
Postup Mexické fazole s uzeným masem recept
Postup přípravy receptu
-
Na vyšší pánvi rozehřejeme olivový olej (může být i klasický slunečnicový), zpěníme nadrobno nakrájenou cibulku, přidáme na menší kousky nakrájený česnek a nakrájené uzené maso. Vše společně na mírném ohni orestujeme, ochutíme podravkou a mletým pepřem.
Mezitím očistíme a nakrájíme červenou papriku, kterou po chvilce ke směsi přidáme. Vlijeme rajčatový protlak a horkou vodu. Do směsi vhodíme kostku slepičího bujonu. Dalších zhruba 5 - 7 minut podusíme, přidáme jemnou mladou kukuřici ve sladko-slaném nálevu a nakonec fazole v chilli nálevu. Mexické fazole dochutíme sójovou omáčkou. Na závěr zahustíme podle potřeby jíškou.
Mexické fazole s uzeným masem podáváme s rýží, případně čerstvým chlebem nebo křupavou bagetkou.