Mexické fazole s uzeným masem recept

Apetit Recepty

Suroviny na recept

3 stroužky česnek
1 ks cibule
3 lžíce olivový olej
2 ks červená paprika
1 konzerva sterilovaná kukuřice
30 dkg vařené uzené maso
2 konzervy červené fazole v chilli nálevu
podle chuti
sůl
podravka
mletý černý pepř
tmavá sójová omáčka

Postup přípravy receptu

  1. Na vyšší pánvi rozehřejeme olivový olej (může být i klasický slunečnicový), zpěníme nadrobno nakrájenou cibulku, přidáme na menší kousky nakrájený česnek a nakrájené uzené maso. Vše společně na mírném ohni orestujeme, ochutíme podravkou a mletým pepřem.

  2. Mezitím očistíme a nakrájíme červenou papriku, kterou po chvilce ke směsi přidáme. Vlijeme rajčatový protlak a horkou vodu. Do směsi vhodíme kostku slepičího bujonu. Dalších zhruba 5 - 7 minut podusíme, přidáme jemnou mladou kukuřici ve sladko-slaném nálevu a nakonec fazole v chilli nálevu. Mexické fazole dochutíme sójovou omáčkou. Na závěr zahustíme podle potřeby jíškou.

  3. Mexické fazole s uzeným masem podáváme s rýží, případně čerstvým chlebem nebo křupavou bagetkou.


Líbí se vám recept? Sdílejte tento skvělý recept!