Míchaný salát z Dalmácie recept

Apetit Recepty

Suroviny na recept

1 ks cibule
4 ks rajče
2 ks zelená paprika
25 dkg hlávkové zelí
2 ks salátová okurka
0.2 l extra panenský olivový olej
podle chuti
sůl
mletý pepř
vinný ocet
červený vinný ocet

Postup přípravy receptu

  1. Zeleninu očistíme. Okurky a masitá rajčata nakrájíme na plátky, papriky, zelí a cibule na nudličky. Nakrájenou cibuli nejdříve opláchneme ve studené vodě, necháme odkapat a přidáme k ostatní zelenině.

  2. Vše lehce osolíme, zalijeme olejem, trochou vinného octa, opepříme a dobře promícháme. Míchaný salát z Dalmácie připravujeme asi 2 hodiny před konzumací a nejlepší je ho ochutit bezprostředně před podáváním.

  3. Míchaný salát z Dalmácie podáváme s čerstvým pečivem.


Líbí se vám recept? Sdílejte tento skvělý recept!