Srdíčka z ovesných vloček recept

Apetit Recepty cukroví

Suroviny na recept

1 špetka sůl
2 ks vejce
rozinky
100 g cukr krystal
brusinky
250 g tuk na pečení
450 g ovesné vločky
1 špetka kypřící prášek do pečiva

Postup přípravy receptu

  1. V hrnci pomalu rozpustíme tuk na pečení. Přisypeme ovesné vločky a promícháme. Poté přisypeme cukr krystal a za stálého míchání necháme rozpustit. Jakmile se začne směs lepit, přidáme podle chuti rozinky, brusinky, špetku soli, špetku kypřícího prášku do pečiva a zamícháme. Nakonec přidáme 2 celá vejce. Pečlivě promícháme a stáhneme z plamene

  2. Připravenou směsí plníme silikonové formičky, vymazané kovové formičky nebo tvoříme polévkovou lžící na plechu s pečícím papírem malé kopečky. V posledním případě doporučuji lžíci průběžně namáčet do vody. Těsto je dosti lepivé

  3. Srdíčka z ovesných vloček pečeme 15 - 20 minut v troubě vyhřáté na 160 °C. Doba pečení je orientační. Opravdu záleží na velikosti formiček či kopečků

  4. Srdíčka z ovesných vloček podáváme jako sladkou chuťovku či cukroví.


Líbí se vám recept? Sdílejte tento skvělý recept!