Míchaný zdravý salát s polévkou recept
Apetit ReceptySuroviny na recept
- 1 ks cibule 2 ks rajče 3 ks čerstvý fenykl 250 g loupané krevety 50 g jidášovo ucho podle potřeby zeleninový bujon podle chuti italské bylinky mořská sůl cottage
Postup Míchaný zdravý salát s polévkou recept
Postup přípravy receptu
-
Jidášovo ucho očistíme, nakrájíme na jemno a namočíme alespoň na hodinu do vody. Fenykl nakrájíme na kousky. Větší bílou cibuli oloupeme a nakrájíme nadrobno. Rajčata očistíme a nakrájíme na kousky.
Do zeleninového bujonu dáme vařit nakrájené Jidášovo ucho, přidáme nakrájený fenykl, 3/4 nakrájené cibule a loupané krevety. Povaříme asi 20 minut, potom půlku obsahu scedíme a vývar nalijeme zpět do hrnce.
Do mísy vložíme zbývající 1/4 nakrájené cibule, k tomu vložíme nakrájená rajčata, jemně zasypeme italskými bylinkami a promícháme se směsí, kterou jsme scedili a zatím nám zchladla. Podle chuti dosolíme mořskou solí a můžeme podávat. Podle chuti můžeme také přimíchat sýr cottage nebo jogurt či případně kysanou smetanu. Zbývající vývar můžeme druhý den ohřát a dát si zdravou zeleninovou polévku.
Míchaný zdravý salát a polévku podáváme podle chuti k různým příležitostem, vždy zasytí a chutnají výborně.