Milánské špagety z Klatov recept
Apetit ReceptySuroviny na recept
- 4 stroužky česnek 1 lžička sůl 1 ks cibule 2 lžíce sádlo 1 sklenka voda 1 balíček špagety 4 ks špekáček 1 lžička mletý pepř 100 g tvrdý sýr 1 plechovka rajský protlak
Postup Milánské špagety z Klatov recept
Postup přípravy receptu
-
Cibuli oloupeme a nakrájíme na kostičky. Česnek oloupeme, špekáčky rozkrájíme, sýr nastrouháme.
Špagety uvaříme podle návodu na obalu v osolené vodě. Scedíme a necháme okapat.
V kastrolku rozpálíme sádlo, do růžova osmahneme cibuli, přidáme špekáčky (možno použít i mleté maso), česnek a vše necháme trochu opéct. Přilijeme rajský protlak (200 g), vodu a opepříme, osolíme. Ke směsi přidáme uvařené špagety.
Vše přesuneme do pekáčku a necháme 30 minut zapékat.
Milánské špagety z Klatov podáváme posypané nastrouhanou nivou nebo jiným tvrdým sýrem.