Minestrone po Česku recept
Apetit ReceptySuroviny na recept
- 100 g slanina 3 stroužky česnek sůl 1 ks cibule 70 g sýr 100 g špagety zelená petrželka 150 g rajský protlak mletý černý pepř 1 kostka bujon 200 g zeleniny (mrkev, petržel, květák, brokolice, kedlubna)
Postup Minestrone po Česku recept
Postup přípravy receptu
-
Cibuli, česnek a ostatní zeleninu očistíme. Cibuli nasekáme nadrobno. Česnek prolisujeme a zeleninu nakrájíme na kostičky. Slaninu nakrájíme na kostičky.
V hrnci nasucho orestujeme slaninu. Přidáme cibuli a zeleninu a vše krátce orestujeme. Základ zalijeme vodou, přidáme bujonovou kostku a nalámeme do polévky špagety. Nakonec přidáme česnek a protlak. Vše vaříme asi 20 minut.
Mezitím si nastrouháme sýr.
Polévku podle potřeby dochutíme a před podáváním posypeme zelenou petrželkou a na každou porci zdobíme trochou strouhaného sýru.