Minutková krkovička s červenou řepou a špenátem recept
Apetit Recepty hlavní chodySuroviny na recept
- 2 stroužky česnek olej sůl máslo 1 ks šalotka citronová šťáva 50 - 100 ml smetana ke šlehání mletý černý pepř 400 g baby špenát 4 ks vakuovaná červená řepa 4 plátky krkovička s kostí
Postup Minutková krkovička s červenou řepou a špenátem
Postup přípravy receptu
-
Plátky krkovice očistíme, zlehka naklepeme, osolíme a opepříme. Maso zprudka opečeme na horkém oleji z obou stran dorůžova, pak plátky zabalíme do alobalu a vložíme asi na 15 - 20 minut do trouby předehřáté na 160 °C
Červenou řepu nastrouháme do misky nahrubo a podle potřeby zbavíme vypuštěné šťávy. Pak řepu na oleji krátce orestujeme a podle chuti osolíme, opepříme a zakapeme citronovou šťávou
Baby špenát zbavíme stopek a nakrájíme nadrobno. Cibuli a česnek oloupeme a jemně nasekáme. Na másle necháme zesklovatět cibuli a česnek. Pak vmícháme listy čerstvého špenátu a necháme je "zavadnout“. Špenát osolíme, opepříme, zjemníme smetanou a krátce povaříme do zhoustnutí
Měkké vepřové plátky rozdělíme na porce, obložíme červenou řepou a špenátem. Minutkovou krkovička s červenou řepou a špenátem podáváme s opečenými brambory nebo bramborovými placičkami.