Minutková krkovička s červenou řepou a špenátem recept

Apetit Recepty hlavní chody

Suroviny na recept

2 stroužky česnek
olej
sůl
máslo
1 ks šalotka
citronová šťáva
50 - 100 ml smetana ke šlehání
mletý černý pepř
400 g baby špenát
4 ks vakuovaná červená řepa
4 plátky krkovička s kostí

Postup přípravy receptu

  1. Plátky krkovice očistíme, zlehka naklepeme, osolíme a opepříme. Maso zprudka opečeme na horkém oleji z obou stran dorůžova, pak plátky zabalíme do alobalu a vložíme asi na 15 - 20 minut do trouby předehřáté na 160 °C

  2. Červenou řepu nastrouháme do misky nahrubo a podle potřeby zbavíme vypuštěné šťávy. Pak řepu na oleji krátce orestujeme a podle chuti osolíme, opepříme a zakapeme citronovou šťávou

  3. Baby špenát zbavíme stopek a nakrájíme nadrobno. Cibuli a česnek oloupeme a jemně nasekáme. Na másle necháme zesklovatět cibuli a česnek. Pak vmícháme listy čerstvého špenátu a necháme je "zavadnout“. Špenát osolíme, opepříme, zjemníme smetanou a krátce povaříme do zhoustnutí

  4. Měkké vepřové plátky rozdělíme na porce, obložíme červenou řepou a špenátem. Minutkovou krkovička s červenou řepou a špenátem podáváme s opečenými brambory nebo bramborovými placičkami.


Líbí se vám recept? Sdílejte tento skvělý recept!