Minutková vepřová játra s rajčaty recept
Apetit Recepty hlavní chodySuroviny na recept
- 3 stroužky česnek olej sůl 100 - 150 ml vývar 1 lžíce máslo 4 ks rajčata 1 ks cibule hladká mouka 500 g vepřová játra čerstvá petrželka mletý černý pepř 2 lžíce rajčatové pyré čerstvá majoránka
Postup Minutková vepřová játra s rajčaty
Postup přípravy receptu
-
Vepřová játra očistíme, omyjeme, osušíme a nakrájíme na plátky silné asi 1 - 1,5 cm. Cibuli a česnek oloupeme a nakrájíme nadrobno. Omytá rajčata nakrájíme na menší kousky a bylinky jemně nasekáme
Plátky jater zlehka naklepeme a obalíme v hladké mouce. Potom je na horkém oleji opékáme z každé strany 3 - 4 minuty tak, aby byla uvnitř růžová. Opečená játra ještě na pánvi osolíme, opepříme, pak je vyjmeme z výpeku a uchováme na teple
K výpeku přidáme máslo, na kterém necháme zpěnit cibuli s česnekem. Do cibulové směsi vmícháme rajčatové pyré a nakrájená rajčata. Vše podlijeme malým množstvím vývaru, krátce podusíme a dochutíme solí, pepřem a majoránkou. Dobu dušení přizpůsobíme velikosti čerstvých rajčat. Nesmí se rozvařit
Minutková vepřová játra rozdělíme na porce, obložíme podušenými rajčaty a ozdobíme nasekanou petrželkou. Jako přílohu zvolíme brambory připravené na oblíbený způsob.