Minutková vepřová játra s rajčaty recept

Apetit Recepty hlavní chody

Suroviny na recept

3 stroužky česnek
olej
sůl
100 - 150 ml vývar
1 lžíce máslo
4 ks rajčata
1 ks cibule
hladká mouka
500 g vepřová játra
čerstvá petrželka
mletý černý pepř
2 lžíce rajčatové pyré
čerstvá majoránka

Postup přípravy receptu

  1. Vepřová játra očistíme, omyjeme, osušíme a nakrájíme na plátky silné asi 1 - 1,5 cm. Cibuli a česnek oloupeme a nakrájíme nadrobno. Omytá rajčata nakrájíme na menší kousky a bylinky jemně nasekáme

  2. Plátky jater zlehka naklepeme a obalíme v hladké mouce. Potom je na horkém oleji opékáme z každé strany 3 - 4 minuty tak, aby byla uvnitř růžová. Opečená játra ještě na pánvi osolíme, opepříme, pak je vyjmeme z výpeku a uchováme na teple

  3. K výpeku přidáme máslo, na kterém necháme zpěnit cibuli s česnekem. Do cibulové směsi vmícháme rajčatové pyré a nakrájená rajčata. Vše podlijeme malým množstvím vývaru, krátce podusíme a dochutíme solí, pepřem a majoránkou. Dobu dušení přizpůsobíme velikosti čerstvých rajčat. Nesmí se rozvařit

  4. Minutková vepřová játra rozdělíme na porce, obložíme podušenými rajčaty a ozdobíme nasekanou petrželkou. Jako přílohu zvolíme brambory připravené na oblíbený způsob.


Líbí se vám recept? Sdílejte tento skvělý recept!