Pikantní polévka s kukuřicí recept
Apetit Recepty polévkySuroviny na recept
- olej sůl 20 g máslo 1/2 ks cibule 1/2 ks cuketa 4 ks žampiony čerstvá petrželka 150 g mražená kukuřice 1 ks červená feferonka 500 ml silný zeleninový vývar
Postup Pikantní polévka s kukuřicí
Postup přípravy receptu
-
Cuketu omyjeme a nakrájíme na nudličky. Žampiony očistíme a nasekáme nadrobno. Oloupanou cibuli nakrájíme na malé kostičky. Feferonku zbavíme jadérek a nakrájíme na malé kousky
Na másle s malým množstvím oleje necháme zpěnit cibulku, vmícháme feferonky, žampiony, cuketu a mraženou kukuřici. Vše restujeme přibližně 2 - 3 minuty, podlijeme vývarem a vaříme 15 - 20 minut
Polévku podle chuti přisolíme, ochutíme pepřem a vmícháme čerstvou nasekanou petrželku
Pikantní polévku s kukuřicí můžeme podávat se strouhaným sýrem a pečivem, ale i jen tak samotnou.