Pikantní polévka s kukuřicí recept

Apetit Recepty polévky

Suroviny na recept

olej
sůl
20 g máslo
1/2 ks cibule
1/2 ks cuketa
4 ks žampiony
čerstvá petrželka
150 g mražená kukuřice
1 ks červená feferonka
500 ml silný zeleninový vývar

Postup přípravy receptu

  1. Cuketu omyjeme a nakrájíme na nudličky. Žampiony očistíme a nasekáme nadrobno. Oloupanou cibuli nakrájíme na malé kostičky. Feferonku zbavíme jadérek a nakrájíme na malé kousky

  2. Na másle s malým množstvím oleje necháme zpěnit cibulku, vmícháme feferonky, žampiony, cuketu a mraženou kukuřici. Vše restujeme přibližně 2 - 3 minuty, podlijeme vývarem a vaříme 15 - 20 minut

  3. Polévku podle chuti přisolíme, ochutíme pepřem a vmícháme čerstvou nasekanou petrželku

  4. Pikantní polévku s kukuřicí můžeme podávat se strouhaným sýrem a pečivem, ale i jen tak samotnou.


Líbí se vám recept? Sdílejte tento skvělý recept!