Míšin masovo-rýžový mišmaš recept

Apetit Recepty

Suroviny na recept

1 ks cibule
2 kelímky zakysaná smetana
kuřecí maso
1 balíček niva (trojúhelníčky)
10 ks list kapusty
1 ks rýže v sáčku
podle chuti
sůl
mletý pepř
mletý kmín
mletá sladká paprika

Postup přípravy receptu

  1. Uvaříme si pytlík rýže podle návodu. Také si uvaříme kapustové listy. Cibulku oloupeme a nasekáme. Maso nakrájíme na kousky.

  2. Maso si osmahneme na cibulce, osolíme, opepříme, okmínujeme, posypeme paprikou a dusíme doměkka. Pak přidáme zakysanou smetanu a přimícháme i rýži.

  3. Do zapékací mísy dáme kapustové listy, na které dáme masovo-rýžový mišmaš, na to nadrobíme nivu a postup zase opakujeme. Končíme listy kapusty.

  4. Míšin masovo-rýžový mišmaš dáme do předem vyhřáté trouby zhruba na 20 - 25 minut na 200 °C.

  5. Míšin masovo-rýžový mišmaš podáváme nakrájený na obdélníky jako hlavní chod.


Líbí se vám recept? Sdílejte tento skvělý recept!