Mléčná kokosová rýže recept

Apetit Recepty moučníky

Suroviny na recept

3 - 4 lžíce cukr
1 špetka sůl
1 lžička máslo
125 g rýže
2 ks kiwi
4 lžičky vaječný koňak
200 ml kokosové mléko
300 ml polotučné mléko
2 kelímky řecký jogurt s mandlovou příchutí

Postup přípravy receptu

  1. Rýži vypereme a necháme okapat. Kiwi oloupeme a kulatou vykrajovací lžičkou na ovoce vytvoříme kuličky. Kokosové mléko promícháme s mlékem polotučným, přidáme špetku soli, cukr a zvolna přivedeme k varu. Do vroucího mléka vmíchame vypranou rýži a máslo a za občasnéného promíchání dusíme při nejnižší teplotě přibližně 40 - 45 minut

  2. Takto připravenou sladkou rýži odstavíme, zakryjeme poklicí a necháme zcela vychladnout. Pak do rýže vmícháme řecký jogurt s mandlovou příchutí a necháme v lenici asi 2 hodiny rozležet

  3. Mléčnou kokosovou rýži rozdělíme na porce, přelijeme lžičkou vaječného koňaku, ozdobíme kousky čerstvého kiwi a podáváme.


Líbí se vám recept? Sdílejte tento skvělý recept!