Mleté pivní škvarky recept

Apetit Recepty

Suroviny na recept

1 ks cibule
1 ks feferonka
500 ml světlé pivo
500 g sádlo na škvaření
podle chuti
sůl
pažitka
mletá sladká paprika

Postup přípravy receptu

  1. Pivo nalijeme do hrnce a přivedeme k varu. Přidáme na kostičky nakrájené sádlo a mícháme. Když se pivo vyvaří a kostky sádla se začnou škvařit, zmírníme teplotu a pomalu je doškvařujeme, dokud nezezlátnou. Sádlo slijeme a škvarky necháme vychladnout.

  2. Studené škvarky umeleme společně s nakrájenou cibulí, přidáme nadrobno nakrájenou feferonku a pažitku, osolíme, okořeníme a vše důkladně promícháme.

  3. Mleté pivní škvarky jsou ideální k namazání na topinky. Vyškvařené sádlo můžeme použít obvyklým způsobem.


Líbí se vám recept? Sdílejte tento skvělý recept!