Moravské zelí recept

Apetit Recepty

Suroviny na recept

2 ks cibule
1 ks jablko
4 lžíce sádlo
1 hlávka zelí
50 g hladká mouka
1 ks brambor
podle chuti
cukr
sůl
ocet
kmín
mletý černý pepř
podle potřeby
voda

Postup přípravy receptu

  1. Menší hlávku zelí omyjeme a nakrájíme na nudličky, dáme do hrnce, přidáme kmín a sůl, podlijeme sklenicí vody, necháme dusit a vodu postupně doléváme.

  2. Mezitím si připravíme jíšku. Cibuli oloupeme a nakrájíme na kostičky, osmažíme ji na sádle. Přisypeme mouku a mícháme, až nám vznikne jíška.

  3. Touto jíškou zahustíme změklé zelí, přidáme nastrouhaný brambor a nastrouhané jablko. Vše krátce povaříme a dochutíme podle potřeby solí, octem či cukrem.

  4. Nejlépe se moravské zelí hodí k vepřové pečeni.


Líbí se vám recept? Sdílejte tento skvělý recept!