Moravské kynuté koláče recept
Apetit Recepty moučníkySuroviny na recept
- sůl 100 g máslo 2 ks žloutek 250 ml mléko 3O g droždí 80 g cukr krupice 1 balíček vanilkový cukr citronová kůra 500 g polohrubá mouka žloutek na potření džem, tvaroh, povidla
Postup Moravské kynuté koláče
Postup přípravy receptu
-
Z 0,5 dl vlažného mléka, lžičky cukru a rozdrobeného droždí necháme vzejít kvásek
Mouku prosejeme, špetkou osolíme, přidáme citronovou kůru, cukr, vanilkový cukr, kvásek, a ohřáté mléko. Smícháme žloutky s tekutým máslem a tím celé těsto zaděláme
Vypracujeme hladké těsto, které necháme vykynout
Tvarujeme koláče, které klademe na předehřáté plechy a ještě necháme kynout. Poté potřeme žloutkem, naplníme náplní podle chuti a možností a pečeme
Kynuté koláče pečeme při teplotě okolo 170 °C. Koláče nesmíme nechat příliš ztmavnout.