Salát s vejci a uzeným masem recept
Apetit Recepty přílohySuroviny na recept
- sůl 2 - 3 lžíce máslo 100 ml mléko 100 - 200 g majonéza 1 ks bobkový list 4 kuličky nové koření 400 ml zakysaná smetana 1 lžíce polohrubá mouka 10 ks vejce natvrdo 10 kuliček celý černý pepř 2 ks vařené brambory ve slupce čerstvě mletý černý pepř 400 g uzená plec nebo kotleta
Postup Salát s vejci a uzeným masem
Postup přípravy receptu
-
Uzenou plec očistíme, vložíme do studené vody s novým kořením, bobkovým listem a celým pepřem. Vše přivedeme k varu a pozvolna vaříme, dokud není maso zcela měkké. Pak maso nakrájíme na hranolky a necháme vychladnout
Mezitím si uvaříme brambory a vejce, které oloupeme a nakrájíme na menší kousky. Oloupanou cibuli nakrájíme na kostičky
Na másle necháme zpěnit cibulku, přidáme mouku a vše zvolna restujeme dozlatova. Pak přilijeme mléko a zakysanou smetanu a za stálého míchání zvolna vaříme asi 10 - 15 minut do zhoustnutí. Hustý krém odstavíme z tepla a do vychladlého vmícháme brambory, uzené maso a vejce. Nakonec salát odlehčíme majonézou, osolíme, opepříme a necháme do druhého dne rozležet
Nastavovaný salát s vejci a uzeným masem podáváme na listech salátu, zdobíme plátkem anglické slaniny a vařeným vejcem. Vhodnou přílohou je čerstvé pečivo.