Salát s vejci a uzeným masem recept

Apetit Recepty přílohy

Suroviny na recept

sůl
2 - 3 lžíce máslo
100 ml mléko
100 - 200 g majonéza
1 ks bobkový list
4 kuličky nové koření
400 ml zakysaná smetana
1 lžíce polohrubá mouka
10 ks vejce natvrdo
10 kuliček celý černý pepř
2 ks vařené brambory ve slupce
čerstvě mletý černý pepř
400 g uzená plec nebo kotleta

Postup přípravy receptu

  1. Uzenou plec očistíme, vložíme do studené vody s novým kořením, bobkovým listem a celým pepřem. Vše přivedeme k varu a pozvolna vaříme, dokud není maso zcela měkké. Pak maso nakrájíme na hranolky a necháme vychladnout

  2. Mezitím si uvaříme brambory a vejce, které oloupeme a nakrájíme na menší kousky. Oloupanou cibuli nakrájíme na kostičky

  3. Na másle necháme zpěnit cibulku, přidáme mouku a vše zvolna restujeme dozlatova. Pak přilijeme mléko a zakysanou smetanu a za stálého míchání zvolna vaříme asi 10 - 15 minut do zhoustnutí. Hustý krém odstavíme z tepla a do vychladlého vmícháme brambory, uzené maso a vejce. Nakonec salát odlehčíme majonézou, osolíme, opepříme a necháme do druhého dne rozležet

  4. Nastavovaný salát s vejci a uzeným masem podáváme na listech salátu, zdobíme plátkem anglické slaniny a vařeným vejcem. Vhodnou přílohou je čerstvé pečivo.


Líbí se vám recept? Sdílejte tento skvělý recept!