Moravský bramborový chléb recept

Apetit Recepty

Suroviny na recept

těsto
sůl
1 ks vejce
50 g máslo
1 kg brambory
3 dl mléko
30 g droždí
1 kg hladká mouka

Postup přípravy receptu

  1. Brambory očistíme a uvaříme ve slupce. Oloupeme je a necháme je důkladně vychladnout. Studené brambory nastrouháme. Mléko ohřejeme, aby bylo vlažné, ale ne horké.

  2. Do brambor přidáme mouku, mléko, vejce, droždí, špetku soli a rozpuštěné máslo. Vše promícháme a vypracujeme tužší těsto.

  3. Bramborové těsto uložíme do mísy, přikryjeme utěrkou a necháme vykynout.

  4. Po vykynutí z bramborového těsta tvarujeme chlebový bochník, který pozvolna pečeme na plechu v mírně vyhřáté troubě.

  5. Těsto na moravský bramborový chléb musí být tuhé, aby se při pečení bochník nerozjel.


Líbí se vám recept? Sdílejte tento skvělý recept!