Hovězí minutkové roládky z roštěné recept

Apetit Recepty hlavní chody

Suroviny na recept

olej
sůl
3 plátky hovězí roštěnka
bazalkové pesto

Postup přípravy receptu

  1. Maso omyjeme, osušíme a okraje odřízneme. Potom maso naklepeme na velmi tenké plátky, které potřeme z jedné strany olejem a bazalkovým pestem

  2. Nyní si připravíme potravinářskou folii, na kterou maso přeložíme tak, aby se na okrajích překrývalo asi 1 cm. Pomocí této fólie srolujeme maso v roládu, kterou ovážeme potravinářským provázkem

  3. Takto připravené maso prudce opékáme na oleji ze všech stran po 2 minutách. Potom teplotu zmírníme a roládku necháme ještě 2 minuty dopéci. Odstraníme provázek a maso šikmo nakrájíme na plátky asi 1,5 cm silné

  4. Hovězí minutkové roládky ochucené pestem mají hnědavou kůrku a ve středu jsou růžové, nikoliv syrové. Podáváme je s brambory, hranolky a zeleninovými saláty.


Líbí se vám recept? Sdílejte tento skvělý recept!