Kuřecí na kedlubnách recept
Apetit Recepty hlavní chodySuroviny na recept
- olej sůl 500 ml vývar 2 lžíce máslo 1/2 ks mrkev 2 lžíce hladká mouka 1/2 - 1 lžičky drcený kmín mletý černý pepř 1 ks cibule (malá) 3 ks kuřecí stehenní řízek 1 ks velká kedlubna
Postup Kuřecí na kedlubnách
Postup přípravy receptu
-
Kuřecí stehenní řízky očistíme, nakrájíme na kostky, osolíme a opepříme. Oloupanou cibuli nasekáme nadrobno a očištěnou kedlubnu nakrájíme na kousky. Očištěnou mrkev nakrájíme na velmi jemné nudličky. Z másla, cibule a hladké mouky připravíme jíšku
Na oleji zprudka opečeme kuřecí maso ze všech stran. Jakmile se maso zatáhne, přidáme kmín a kedlubny, vše ještě asi 4 minuty orestujeme a podlijeme vývarem. Teplotu snížíme a zvolna dusíme asi 15 minut. Poté vmícháme vychladlou jíšku a vše dále dusíme doměkka. Asi 5 minut před dokončením pokrmu ke směsi vmícháme nudličky mrkve a dochutíme solí
Kuřecí maso na kedlubnách rozdělíme na porce a podáváme s bramborovými noky nebo dušenou rýží.