Kuřecí na kedlubnách recept

Apetit Recepty hlavní chody

Suroviny na recept

olej
sůl
500 ml vývar
2 lžíce máslo
1/2 ks mrkev
2 lžíce hladká mouka
1/2 - 1 lžičky drcený kmín
mletý černý pepř
1 ks cibule (malá)
3 ks kuřecí stehenní řízek
1 ks velká kedlubna

Postup přípravy receptu

  1. Kuřecí stehenní řízky očistíme, nakrájíme na kostky, osolíme a opepříme. Oloupanou cibuli nasekáme nadrobno a očištěnou kedlubnu nakrájíme na kousky. Očištěnou mrkev nakrájíme na velmi jemné nudličky. Z másla, cibule a hladké mouky připravíme jíšku

  2. Na oleji zprudka opečeme kuřecí maso ze všech stran. Jakmile se maso zatáhne, přidáme kmín a kedlubny, vše ještě asi 4 minuty orestujeme a podlijeme vývarem. Teplotu snížíme a zvolna dusíme asi 15 minut. Poté vmícháme vychladlou jíšku a vše dále dusíme doměkka. Asi 5 minut před dokončením pokrmu ke směsi vmícháme nudličky mrkve a dochutíme solí

  3. Kuřecí maso na kedlubnách rozdělíme na porce a podáváme s bramborovými noky nebo dušenou rýží.


Líbí se vám recept? Sdílejte tento skvělý recept!