Moravský špaček recept
Apetit ReceptySuroviny na recept
- sůl 1 ks vejce 1 ks cibule 1 ks houska 4 ks klobása olej na smažení 400 g mleté vepřové maso omáčka 3 ks paprika 1 ks cibule 2 ks rajče podle chuti mletý černý pepř
Postup Moravský špaček recept
Postup přípravy receptu
-
Housku nastrouháme. Cibuli očistíme a nasekáme najemno. Mleté maso smícháme s vejcem, houskou, cibulí a vše osolíme a opepříme. Konce klobásek nařízneme do kříže (stejně jako špekáčky na oheň). Papriky očistíme a nakrájíme na nudličky. Druhou cibuli také očistíme a nakrájíme na nudličky. Rajče nakrájíme.
Z masové hmoty tvoříme plátky, do jejichž středu vložíme klobásy s naříznutými konci tak, aby vyčnívaly a plátky zavineme.
Ve vyšší pánvi rozehřejeme olej a moravské špačky zvolna pečeme dozlatova. Závitky vyjmeme a do výpeku přidáme papriku, rajčata a cibuli. Zeleninu orestujeme dozlatova, přidáme trošku vody, masové závitky a krátce podusíme.
Moravské špačky podáváme s tmavým pečivem. Můžeme ale podávat s brambory, hranolky nebo třeba s bramborovou kaší.