Moravský špaček recept

Apetit Recepty

Suroviny na recept

sůl
1 ks vejce
1 ks cibule
1 ks houska
4 ks klobása
olej na smažení
400 g mleté vepřové maso
omáčka
3 ks paprika
1 ks cibule
2 ks rajče
podle chuti
mletý černý pepř

Postup přípravy receptu

  1. Housku nastrouháme. Cibuli očistíme a nasekáme najemno. Mleté maso smícháme s vejcem, houskou, cibulí a vše osolíme a opepříme. Konce klobásek nařízneme do kříže (stejně jako špekáčky na oheň). Papriky očistíme a nakrájíme na nudličky. Druhou cibuli také očistíme a nakrájíme na nudličky. Rajče nakrájíme.

  2. Z masové hmoty tvoříme plátky, do jejichž středu vložíme klobásy s naříznutými konci tak, aby vyčnívaly a plátky zavineme.

  3. Ve vyšší pánvi rozehřejeme olej a moravské špačky zvolna pečeme dozlatova. Závitky vyjmeme a do výpeku přidáme papriku, rajčata a cibuli. Zeleninu orestujeme dozlatova, přidáme trošku vody, masové závitky a krátce podusíme.

  4. Moravské špačky podáváme s tmavým pečivem. Můžeme ale podávat s brambory, hranolky nebo třeba s bramborovou kaší.


Líbí se vám recept? Sdílejte tento skvělý recept!