Moravský vrabec 1 recept
Apetit ReceptySuroviny na recept
- 5 stroužků česnek 500 g voda 25 g hladká mouka 1 ks větší cibule 750 g vepřová plec 750 g vepřový bok podle chuti sůl kmín
Postup Moravský vrabec 1 recept
Postup přípravy receptu
-
Česnek a cibuli oloupeme. Česnek nasekáme najemno, cibuli nahrubo. Bůček a plec opláchneme a nakrájíme na kostky. Maso vložíme na pekáč, osolíme, okmínujeme, přilijeme část vody a vložíme do trouby předehřáté na 180 °C.
Během pečení maso obracíme, přeléváme vypečenou šťávou a podléváme vodou. Maso pečeme dozlatova.
Maso dozlatova opečené vyjmeme a šťávu vydusíme na tuk, zaprášíme je moukou, zalijeme vodou a za stálého míchání přivedeme k varu. Vaříme 20 minut.
Šťávu procedíme na upečené maso a ještě společně krátkou dobu provaříme.
Moravské vrabce podáváme s houskovým knedlíkem.