Moravský vrabec 1 recept

Apetit Recepty

Suroviny na recept

5 stroužků česnek
500 g voda
25 g hladká mouka
1 ks větší cibule
750 g vepřová plec
750 g vepřový bok
podle chuti
sůl
kmín

Postup přípravy receptu

  1. Česnek a cibuli oloupeme. Česnek nasekáme najemno, cibuli nahrubo. Bůček a plec opláchneme a nakrájíme na kostky. Maso vložíme na pekáč, osolíme, okmínujeme, přilijeme část vody a vložíme do trouby předehřáté na 180 °C.

  2. Během pečení maso obracíme, přeléváme vypečenou šťávou a podléváme vodou. Maso pečeme dozlatova.

  3. Maso dozlatova opečené vyjmeme a šťávu vydusíme na tuk, zaprášíme je moukou, zalijeme vodou a za stálého míchání přivedeme k varu. Vaříme 20 minut.

  4. Šťávu procedíme na upečené maso a ještě společně krátkou dobu provaříme.

  5. Moravské vrabce podáváme s houskovým knedlíkem.


Líbí se vám recept? Sdílejte tento skvělý recept!