Mořská rybí polévka recept
Apetit ReceptySuroviny na recept
- 2 stroužky česnek sůl 2 lžíce máslo 2 ks žloutek 2 ks cibule 1 ks citron 1 ks mrkev 1 ks petržel 100 ml rýže 1-2 ks bobkový list 1 lžíce hladká mouka 1 lžička mletý bílý pepř 1 l rybí vývar mletá sladká paprika celerová nať
Postup Mořská rybí polévka recept
Postup přípravy receptu
-
Pokud chceme, můžeme si připravit domácí vývar. Asi 500 g omytých a očištěných mořských ryb povaříme ve 2 litrech vody. Za varu stále sbíráme pěnu. Do vývaru přidáme rozčtvrcené cibule, pepř, celé snítky celerové natě, bobkový list a vaříme, až jsou ryby měkké. Vývar přecedíme přes hustý cedník.
Mrkev, petržel a česnek nakrájíme nadrobno a podusíme na másle. Přidáme hladkou mouku, promícháme a zalijeme rybím vývarem. Dobře rozšleháme. Do vařící polévky přidáme propranou rýži a uvaříme ji doměkka. Na závěr vmícháme rozšlehané žloutky a zalijeme mletou paprikou zpěněnou na másle. Mořskou rybí polévku ochutíme šťávou z citronu.
Mořskou rybí polévku podáváme posypanou petrželovou natí.