Mořská rybí polévka recept

Apetit Recepty

Suroviny na recept

2 stroužky česnek
sůl
2 lžíce máslo
2 ks žloutek
2 ks cibule
1 ks citron
1 ks mrkev
1 ks petržel
100 ml rýže
1-2 ks bobkový list
1 lžíce hladká mouka
1 lžička mletý bílý pepř
1 l rybí vývar
mletá sladká paprika
celerová nať

Postup přípravy receptu

  1. Pokud chceme, můžeme si připravit domácí vývar. Asi 500 g omytých a očištěných mořských ryb povaříme ve 2 litrech vody. Za varu stále sbíráme pěnu. Do vývaru přidáme rozčtvrcené cibule, pepř, celé snítky celerové natě, bobkový list a vaříme, až jsou ryby měkké. Vývar přecedíme přes hustý cedník.

  2. Mrkev, petržel a česnek nakrájíme nadrobno a podusíme na másle. Přidáme hladkou mouku, promícháme a zalijeme rybím vývarem. Dobře rozšleháme. Do vařící polévky přidáme propranou rýži a uvaříme ji doměkka. Na závěr vmícháme rozšlehané žloutky a zalijeme mletou paprikou zpěněnou na másle. Mořskou rybí polévku ochutíme šťávou z citronu.

  3. Mořskou rybí polévku podáváme posypanou petrželovou natí.


Líbí se vám recept? Sdílejte tento skvělý recept!