Mousse au chocolat recept
Apetit ReceptySuroviny na recept
- 2 lžíce cukr 1 špetka sůl 4 ks vejce 2 lžíce máslo 2 lžíce cukr moučka 200 dkg hořká čokoláda 250 ml smetana ke šlehání
Postup Mousse au chocolat recept
Postup přípravy receptu
-
Hořkou čokoládu rozlámeme na menší dílky a spolu s máslem dáme do kovové mísy, kterou vložíme do hrnce s horkou vodní lázní. Čokoládu s máslem necháme pomalu rozpustit, občas promícháme.
Žloutky oddělíme od bílků. Z bílků a špetky soli ušleháme tuhý sníh. Žloutky vyšleháme s cukrem do pěny. Smetanu a moučkový cukr ušleháme dotuha.
Rozpuštěnou čokoládu smícháme se žloutkovým krémem, poté vmícháme smetanu a sníh z bílků a vše důkladně promícháme.
Mousse au chocolat rozdělíme do menších misek, které jsme vypláchli studenou vodou. Misky dáme do lednice a necháme alespoň na tři hodiny v chladu ztuhnout.