Králičí hřbet balený v mousseline s fava fazolkami a bramborovým pyré recept
Apetit Recepty hlavní chodySuroviny na recept
- 100 ml olej 100 g máslo 800 g brambory 300 ml mléko tymián 1 ks bílek rozmarýn 200 g kuřecí prsa sůl, pepř 200 ml smetana ke šlehání 480 g králičí hřbet bez kosti 60 g fava fazolky
Postup Králičí hřbet balený v mousseline s fava fazolkami a bramborovým pyré
Postup přípravy receptu
-
Kuřecí prsa pomeleme, smícháme s bílkem a smetanou, osolíme, opepříme a přidáme posekané fava fazolky. Připravenou fáš dáme odležet do lednice
Pokud máme králičí hřbet s kostí, vykostíme jej. Uděláme 4 válečky, osolíme a opeříme a na pánvi spolu s bylinkami prudce opečeme. Necháme vychladnout
Na alobal rozetřeme vrstvu kuřecí fáše vysokou cca 1 cm. Do fáše zabalíme králičí hřbet, utáhneme a dáme do předehřáté trouby na 180°C na 10 minut
Po vytažení necháme 3 minuty odpočinout, rozbalíme, nakrájíme na silnější plátky a podáváme s bramborovou kaší, můžeme přidat na másle orestovanou zeleninu.