Králičí hřbet balený v mousseline s fava fazolkami a bramborovým pyré recept

Apetit Recepty hlavní chody

Suroviny na recept

100 ml olej
100 g máslo
800 g brambory
300 ml mléko
tymián
1 ks bílek
rozmarýn
200 g kuřecí prsa
sůl, pepř
200 ml smetana ke šlehání
480 g králičí hřbet bez kosti
60 g fava fazolky

Postup přípravy receptu

  1. Kuřecí prsa pomeleme, smícháme s bílkem a smetanou, osolíme, opepříme a přidáme posekané fava fazolky. Připravenou fáš dáme odležet do lednice

  2. Pokud máme králičí hřbet s kostí, vykostíme jej. Uděláme 4 válečky, osolíme a opeříme a na pánvi spolu s bylinkami prudce opečeme. Necháme vychladnout

  3. Na alobal rozetřeme vrstvu kuřecí fáše vysokou cca 1 cm. Do fáše zabalíme králičí hřbet, utáhneme a dáme do předehřáté trouby na 180°C na 10 minut

  4. Po vytažení necháme 3 minuty odpočinout, rozbalíme, nakrájíme na silnější plátky a podáváme s bramborovou kaší, můžeme přidat na másle orestovanou zeleninu.


Líbí se vám recept? Sdílejte tento skvělý recept!