Mrkvánky recept

Apetit Recepty cukroví

Suroviny na recept

20 ml mléko
100 g mrkev
0,5 balíčků prášek do pečiva
50 g cukr moučka
30 g cukr moučka
0,5 balíčků vanilkový cukr
200 g hladká mouka
30 g tuk na vymazání
100 g tuk na pečení

Postup přípravy receptu

  1. Mouku prosejeme v sítu na vál, promícháme s práškem do pečiva, přidáme tuk na pečení, nastrouhanou mrkev a mléko podle potřeby. Zpracujeme ve vláčné těsto a necháme v chladu odpočinout

  2. Těsto na mrkvánky vyvalujeme asi 3 minuty. Vykrájíme kolečka, naplníme mrkvovou směsí, přehneme a kraje tlačíme vidličkou

  3. Mrkvánky pečeme dozlatova na vymaštěném plechu

  4. Ještě teplé mrkvánky obalujeme v cukru a podáváme jako sladké pohoštění.


Líbí se vám recept? Sdílejte tento skvělý recept!