Mrkvová polévka s kari a citronem recept

Apetit Recepty

Suroviny na recept

1 lžíce máslo
2 ks brambory
1 ks cibule
4 ks mrkev
podle potřeby
olej
mozzarella
podle chuti
0 lžiček sůl
0 lžiček kari koření
1-2 lžičky citronová šťáva
1 špetka mletý černý pepř
1 špetka provensálské bylinky
na ozdobu
čerstvá petrželka

Postup přípravy receptu

  1. Menší cibuli nakrájíme na kostičky, mrkev nastrouháme nahrubo a brambory nakrájíme na menší kostky. Petrželku nasekáme na jemno a mozzarellu nakrájíme na kostičky.

  2. V hrnci rozpálíme trochu oleje s máslem. Cibuli necháme zesklovatět a přidáme mrkev. Krátce orestujeme, přidáme brambory a zalijeme vroucí vodou (asi 1 litr). Osolíme, opepříme a vaříme do změknutí brambor.

  3. Poté vše rozmixujeme na jemný krém a dochutíme kari kořením, citronovou šťávou a provensálskými bylinkami. Polévku nakonec ozdobíme petrželkou.

  4. Mrkvovou polévkou s kari a citronem podáváme s kostičkami mozzarelly a případně chlebovými krutony.


Líbí se vám recept? Sdílejte tento skvělý recept!