Mrkvové klobásy recept

Apetit Recepty

Suroviny na recept

2 lžíce olej
3 ks vejce
1 ks cibule
8 ks mrkev
100 g žampiony
mletý pepř
citronová šťáva
mletý kmín
mletá sladká paprika
1 špetka mletá pálivá paprika
vegeta speciál
1 lžíce ostřejší kečup

Postup přípravy receptu

  1. Středně velkou a silnější mrkev (nejlépe karotku) očistíme a ostrým nožem opatrně vydlabeme vnitřek.

  2. Nadrobno pokrájenou cibuli zpěníme na oleji, přidáme očištěné a na plátky nakrájené žampiony, kmín a podusíme doměkka. Vmícháme vejce a za stálého míchání je necháme mírně zhoustnout. Dochutíme kečupem, kořením a osolíme.

  3. Touto směsí plníme vydlabané mrkve a silnější nití je po délce převážeme. Vložíme je do vroucí vody, do níž jsme přidali citronovou šťávu a sůl. Podle velikosti vaříme 15 - 20 minut. Mrkev musí být měkká, ale ne rozvařená.

  4. Uvařenou mrkev necháme okapat a lehce ji obalíme v mleté paprice.

  5. Mrkvové klobásy krájíme na příčné plátky asi 1 cm silné, obložíme zeleninou a podáváme s chlebem nebo pečivem.


Líbí se vám recept? Sdílejte tento skvělý recept!