Mrkvový beránek recept
Apetit ReceptySuroviny na recept
- těsto 1 ks vejce 4 lžíce tuk 1 šálek rozinky 200 g mrkev 0.8 balíčku prášek do pečiva 100 g cukr moučka 150 g hrubá mouka 100 g polohrubá mouka podle potřeby mléko poleva 2 balíčky bílá čokoládová poleva na ozdobu lentilky
Postup Mrkvový beránek recept
Postup přípravy receptu
-
Mrkev očistíme a nastrouháme najemno. Do zadělávací mísy dáme mouky s práškem do pečiva a promícháme, pak cukr a opět promícháme a nakonec všechny zbylé ingredience. Spojíme, a s pomocí mléka vytvoříme středně husté těsto. Rozinky můžeme a nemusíme při přípravě namáčet do vody nebo trochy rumu.
Předehřejeme si troubu na střední stupeň. Těsto vlijeme do předem vymazané a hrubou moukou vysypané formy na beránka, přiklopíme a pečeme necelou hodinu. Po dopečení můžeme formu s beránkem na chvíli přikrýt ve vodě namočenou utěrkou pro snazší vyklopení.
Po vychladnutí potřeme mrkvového beránka bílou polevou, oči a čumáček vytvoříme pomocí lentilek. Pro dokonalý výsledek přidáme mašli a můžeme vyhlížet koledníky.