Mrkvový beránek recept

Apetit Recepty

Suroviny na recept

těsto
1 ks vejce
4 lžíce tuk
1 šálek rozinky
200 g mrkev
0.8 balíčku prášek do pečiva
100 g cukr moučka
150 g hrubá mouka
100 g polohrubá mouka
podle potřeby
mléko
poleva
2 balíčky bílá čokoládová poleva
na ozdobu
lentilky

Postup přípravy receptu

  1. Mrkev očistíme a nastrouháme najemno. Do zadělávací mísy dáme mouky s práškem do pečiva a promícháme, pak cukr a opět promícháme a nakonec všechny zbylé ingredience. Spojíme, a s pomocí mléka vytvoříme středně husté těsto. Rozinky můžeme a nemusíme při přípravě namáčet do vody nebo trochy rumu.

  2. Předehřejeme si troubu na střední stupeň. Těsto vlijeme do předem vymazané a hrubou moukou vysypané formy na beránka, přiklopíme a pečeme necelou hodinu. Po dopečení můžeme formu s beránkem na chvíli přikrýt ve vodě namočenou utěrkou pro snazší vyklopení.

  3. Po vychladnutí potřeme mrkvového beránka bílou polevou, oči a čumáček vytvoříme pomocí lentilek. Pro dokonalý výsledek přidáme mašli a můžeme vyhlížet koledníky.


Líbí se vám recept? Sdílejte tento skvělý recept!