Jehněčí kebab s jogurtovou omáčkou recept
Apetit Recepty hlavní chodySuroviny na recept
- 1 stroužek česnek sůl koriandr koriandr máta 2 ks šalotky chilli papričky citronová šťáva bílý jogurt mletý kmín římský kmín mletý černý pepř 0,75 kg mleté jehněčí maso
Postup Jehněčí kebab s jogurtovou omáčkou
Postup přípravy receptu
-
Na grilu necháme orestovat římský kmín a chilli papričky, aby se koření hezky rozvonělo
Mezitím k mletému masu přidáme sůl, pepř, mletý kmín, nasekanou šalotku a koriandr. Římský kmín a chilli papričky přendáme do hmoždíře a rozmělníme, pak přisypeme k masu
Směs promícháme a naneseme na kovové jehly. Špízy vložíme na rozpálený gril a opékáme ze všech stran zhruba 10 minut
Teď si připravíme jogurtovou omáčku: do bílého jogurtu vmícháme citronovou šťávu, utřený česnek, sůl, nasekaný koriandr a mátu
Jehněčí kebab nandáme na talíř a podáváme spolu s jogurtovou omáčkou
Zdroj: iPrima.cz - Rozpal to, šéfe!