Můj líšeňský guláš recept
Apetit ReceptySuroviny na recept
- 2 stroužky česnek 4 lžíce olej 4 ks cibule 4-6 ks kapary 2 dl bílé víno 1 lžíce hladká mouka 500 g kuřecí maso 1 lžička mletá sladká paprika 0 l smetana na vaření 0 lžiček mletá pálivá paprika podle chuti sůl mletý černý pepř na ozdobu řeřicha sterilovaná kapie příloha tarhoňa
Postup Můj líšeňský guláš recept
Postup přípravy receptu
-
Kuřecí nebo krůtí maso nakrájíme na hranolky osolíme, opaprikujeme sladkou mletou paprikou a poprášíme moukou. Cibuli oloupeme a nakrájíme nadrobno. Česnek oloupeme a rozetřeme. Kapary nasekáme nadrobno.
Na oleji krátce osmahneme drobně pokrájenou cibuli, přidáme maso, chvíli osmahneme, opepříme, zaprášíme mletou pálivou paprikou, trochu podlijeme vodou nebo vývarem a za stálého míchání povaříme. Když se voda vyvaří, maso zalijeme bílým vínem a dusíme doměkka. Dosolíme, zalijeme smetanou, přidáme nasekané kapary, rozetřený česnek a už jen krátce podusíme.
Můj líšeňský guláš podáváme s noky nebo tarhoňou či těstovinami. Guláš ozdobíme nudličkami sterilované kapie a nasekanou řeřichou.