Můj španělský ptáček s rýží recept
Apetit Recepty hlavní chodySuroviny na recept
- 1 špetka sůl 50 g máslo 1 ks cibule 2 lžíce hořčice 1 lžička hořčice 3 lžíce sádlo 5 dkg špek 2 ks bobkový list 1 špetka mletý pepř 20 g hladká mouka 1 l hovězí vývar 2 ks kyselé okurky 2 ks vejce natvrdo 8 plátků šunka nebo slanina 4 plátky zadní hovězí maso
Postup Můj španělský ptáček s rýží
Postup přípravy receptu
-
Plátky masa naklepeme, osolíme, opepříme a potřeme plnotučnou hořčicí
Na rozklepané maso položíme tři plátky šunky nebo anglické slaniny, dvě čtvrtky vejce natvrdo a půlky okurek. Závitky smotáme a svážeme provázkem nebo nití
V kastrolu pak rozehřejeme sádlo a ptáčky zprudka osmahneme ze všech stran. Vyndáme je, dáme stranou a na tuku opečeme cibuli s kousky špeku do zlatohněda. Přidáme lžičku hořčice a zalijeme masovým vývarem. Poté vrátíme ptáčky zpět. Přidáme k nim ještě bobkový list a dusíme doměkka
Měkké maso vyndáme a šťávu zahustíme jíškou z másla a mouky. Povaříme ještě 10 minut a podle potřeby dochutíme. Z ptáčků před podáváním sundáme nitě
Španělského ptáčka servírujeme nejlépe s rýží.