Musaka recept
Apetit ReceptySuroviny na recept
- cukr sůl petrželka 2 ks žloutek 1 ks cibule 200 ml bílé víno 200 ml olivový olej strouhaný sýr 500 g mleté maso 1 šálek rajčatová šťáva 1 kg vařené brambory mletý černý pepř omáčka 1 l mléko 2 ks bílek 2 šálky hladká mouka muškátový oříšek
Postup Musaka recept
Postup přípravy receptu
-
Do vymazaného plechu na pečení si naskládáme vařené brambory nakrájené na 1cm tlusté plátky.
Na cibulce a olivovém oleji osmahneme mleté maso, přidáme tomatovou šťávu a bílé víno, podle chuti osolíme, opepříme, přidáme trochu cukru. Chvilku dusíme. Poté přidáme strouhaný sýr, petrželku a žloutky. Maso navrstvíme na brambory.
Připravíme si omáčku. Do teplého mléka nasypeme mouku, trochu soli, pepře a muškátového oříšku. Vaříme asi 10 minut. Po ochlazení vmícháme dva bílky a omáčku navrstvíme na maso. Musaku pečeme v troubě na 180 stupňů asi 50 minut.
Upečenou musaku podáváme vlažnou nebo studenou.