Musaka z masa a brambor recept
Apetit ReceptySuroviny na recept
- 0 dl olej sůl 3 ks vejce 1 kg brambory 2-3 ks cibule 500 ml zakysaná smetana 350 g mleté hovězí maso 2 lžíce petrželová nať 350 g mleté vepřové maso mletý černý pepř
Postup Musaka z masa a brambor recept
Postup přípravy receptu
-
Brambory oloupeme, omyjeme a nakrájíme na tenké plátky. Očištěnou cibuli jemně nakrájíme a orestujeme na rozpáleném oleji. Když cibule zesklovatí, přidáme obě mletá masa, nasekanou petrželku, sůl a pepř. Vše promícháme a chvíli v pánvi opékáme, aby maso nebylo syrové.
Do olejem vymazaného pekáče poklademe polovinu nakrájených brambor, které prosolíme. Na brambory navrstvíme orestovanou masovou směs a pokryjeme ji zbylou částí osolených brambor.
Musaku přelijeme smetanou, ve které jsme rozšlehali vejce, a dáme zapéct do předem vyhřáté trouby. Pečeme při mírné teplotě, dokud brambory nezměknou.
Musaku z masa a brambor ihned podáváme.
Zdroj: kniha Vaříte rádi?