Musaka z masa a brambor recept

Apetit Recepty

Suroviny na recept

0 dl olej
sůl
3 ks vejce
1 kg brambory
2-3 ks cibule
500 ml zakysaná smetana
350 g mleté hovězí maso
2 lžíce petrželová nať
350 g mleté vepřové maso
mletý černý pepř

Postup přípravy receptu

  1. Brambory oloupeme, omyjeme a nakrájíme na tenké plátky. Očištěnou cibuli jemně nakrájíme a orestujeme na rozpáleném oleji. Když cibule zesklovatí, přidáme obě mletá masa, nasekanou petrželku, sůl a pepř. Vše promícháme a chvíli v pánvi opékáme, aby maso nebylo syrové.

  2. Do olejem vymazaného pekáče poklademe polovinu nakrájených brambor, které prosolíme. Na brambory navrstvíme orestovanou masovou směs a pokryjeme ji zbylou částí osolených brambor.

  3. Musaku přelijeme smetanou, ve které jsme rozšlehali vejce, a dáme zapéct do předem vyhřáté trouby. Pečeme při mírné teplotě, dokud brambory nezměknou.

  4. Musaku z masa a brambor ihned podáváme.

  5. Zdroj: kniha Vaříte rádi?


Líbí se vám recept? Sdílejte tento skvělý recept!