Myslivecká kuřecí stehýnka recept

Apetit Recepty

Suroviny na recept

2 stroužky česnek
špetka tymián
2 lžíce kečup
1 ks hřebíček
5 kuliček jalovec
18 kuliček pepř celý
2 ks bobkový list
3 kuličky nové koření
1 dl bílé víno
3 lžíce olej na smažení
4 ks kuřecí spodní stehno
1 ks cibule (větší)
podle chuti
sůl
podle potřeby
petrželka
na ozdobu
4 lžíce sýr strouhaný

Postup přípravy receptu

  1. Kuřecí stehna opečeme na oleji, přidáme na kostičky pokrájenou cibuli a na plátky pokrájený česnek. Vše znovu osmahneme, osolíme, přidáme koření a podlijeme vínem, případně ještě 2 dl vřelé vody s čtvrtkou masoxu. Dusíme doměkka. Potom přidáme kečup, 2-4 dl vřelé vody a povaříme. Vyjmeme stehna, šťávu procedíme a upravíme její množství i chuť (dosolíme). Stehna ještě vložíme zpět a krátce prohřejeme.

  2. Hotová myslivecká stehna posypeme na talíři strouhaným sýrem, případně i trochou petrželky.


Líbí se vám recept? Sdílejte tento skvělý recept!